Elmoped klass 1 – Topp 5 bästa elmoped klass 1

Du letar alltså efter en elmoped klass 1? Då har du kommit helt rätt. Vi förklarar vad en elmoped klass 1 och även så har vi ett elmoped klass 1 bäst i test 2023 här under. En elmoped klass 1 är en elmoped som får köras i högst 45 km/t och framföras på allmäna vägar. En elmoped klass 1 måste följa samma trafikregler som andra fordon.

Elmoped klass 1 bäst i test 2023

Välkommen till våran elmoped klass 1 bäst i test 2023. I vårt elmoped klass 1 bäst i test så kommer vi att jämföra de 5 bästa elmopederna på marknaden. En elmoped klass 1 får gå i högst 45 km/t och följer samma regler som en vanlig moped. En elmoped har oftast snabbare acceleration och är mycket billigare i drift så en elmoped klass 1 rekommenderas starkt av oss. Läs vidare om våra recensioner här under.

Här är de 5 elmopederna i klass 1 vi kommer att gå igenom:

 1. Drax Legend
 2. NIU MQi GT Standard
 3. Elmoped Viarelli Supermotard
 4. NIU NQi Sport Standard
 5. Elmoped Viarelli Piccolo LI

Topp 3 Elmoped klass 1

Vinnare: Drax Legend
Hitta bästa pris

Andra Plats: NIU MQi GT Standard
Hitta bästa pris

Tredje Plats: Elmoped Viarelli Supermotard
Hitta bästa pris

1. Drax Legend

Drax LegendDetta är en solklara vinnaren i vårt elmoped klass 1 bäst i test 2023. Denna utmärkta elmoped i klass 1 är ett grymt val för de som letar efter lätt och effektiv elmoped som kommer göra det lätt att åka runt felfritt snabbt och smidigt.

Denna elmopeden i klass 1 har stor förvaring under sitsen så att du lätt kan förvara allt möjligt där under om det skulle behövas. Du kanske behöver handla, då kan du lätt lägga en del varor där under så att de inte åker av om du har kassen mellan bena.

Drax Legend elmopeden har en utmärkt räckvidd på hela 70 km på en laddning vid optimal körning vilket är bekvämt för de allra flesta som behöver använda sig av en elmoped. Om du behöver pendla mycket fram och tillbaka inom din stad så passar denna perfekt för detta.

Med denna elmoped klass 1 så kommer du att ha en utmärkt åktur hela tiden när du är ute och kör. Med sin snabba accelerering så tar du dig snabbt och lätt fram utan problem. Att tillägga är att du får även skjutsa en vän på denna elmoped om det så skulle behövas.
Hitta bästa pris

Specifikationer:

 • Effekt: 2000 Watt
 • Märke: Drax
 • Batteristryka: 60V 24Ah
 • Räckvidd: 70 km
 • Hastighet: 45 km/t
 • Växling: Automat
 • Broms: Skivbroms bak och fram
 • Storlek Fälg: 12 tum
 • Lampor: LED belysning
 • Vikt: 72 kg
 • Maxvikt Förare: 167 kg
 • Längd: 187,5 cm
 • Höjd: 112 cm
 • Bas: 81 cm

2. NIU MQi GT Standard

NIU Mqi GT StandardDenna grymma elmoped klass 1 från NIU är en snygg och modern elmoped med ny teknik med avancerade funktioner som gör att din åktur kommer att bli bekväm och stabil hela tiden. Med sin robusta design och större ram så har du en säker moped som ger dig ett bra kör förtroende på vägarna.

Denna elmoped har även kraftfulla litium batterier så att du lätt kan åka under en längre sträcka utan problem. Med sin räckvidd på upp till 120 km vid optimal körning så kan du lätt åka lite längre sträckor om du skulle vilja besöka  något annat som är utanför din stad.

Med denna har du självklart ett bra säkerhetssystem med sina effektiva CBS-bromsar som gör det lätt att bromsa även vid tuffa inbromsningar utan någon större säkerhetsrisk. Detta fungerar utmärkt på olika vägförhållanden men var försiktig om vägen är isig eller har mycket vatten.

Med denna elmoped så har du även en mobilapp där du kan se vart din elmoped befinner sig just nu och även andra användbara funktioner som batteristatus, räckvidd. Detta ingår i alla NIU modeller om du hittar någon annan NIU som du tycker är snyggare och bättre för dig.


Hitta bästa pris

 • Effekt: 3100 Watt
 • Märke: NIU
 • Batteristryka: 48V 31Ah
 • Räckvidd: 120 km
 • Hastighet: 45 km/t
 • Växling: Automat
 • Broms: CBS Skivbroms fram och bak
 • Storlek Fälg: 14 tum
 • Lampor: Otillräcklig Information
 • Vikt: 92 kg
 • Maxvikt Förare: 177 kg
 • Längd: 195 cm
 • Höjd: 117 cm
 • Bas: 70 cm

3. Elmoped Viarelli Supermotard

Elmoped Viarelli SupermotardDenna snygga crossmoppen, bedriven på el, är ett utmärkt val med hela 3000 watt som motor. Med denna motor får du en kraftfull elmoped som är lätt att ta sig fram på de allra flesta vägförhållanden och underlag oavsett om det är ojämnt underlag eller om det är bra.

Denna har utmärkta kraftiga bromsar så att säkerheten är hög så att det minskar risken för olyckor som beror på dåliga bromsar. Även en annan säkerhetsfunktion är sitt keyless-go-system som gör att du inte använder nyckel för att starta elmopeden.

Denna grymma elmopeden har grym komfort och är lätt att köra med. Med sin grymma komfort så kan du åka lite längre sträckor utan att det blir jobbigt att sitta på sadeln. För att kunna köra längre med denna så bör du köra lugnt och varsamt så att batteriet inte tar slut för snabbt.

Denna elmoped är ett utmärkt val för dig som gillar den klassiska designen som en crossmoped har men du vill fortfarande använda dig av en elmoped som accelererar snabbt och smidigt.


Hitta bästa pris

Specifikationer:

 • Effekt: 3000 Watt
 • Märke: Viarelli
 • Batteristryka: 72V 26Ah
 • Räckvidd: 60 km
 • Hastighet: 45 km/t
 • Växling: Automat
 • Broms: 240 mm bromsskiva fram, 210 mm bromsskiva bak
 • Storlek Fälg: 17 tum
 • Lampor: Kraftfull LED-belysning
 • Vikt: 110 kg
 • Maxvikt Förare: 150 kg
 • Längd: 208 cm
 • Höjd: 115 cm
 • Bas: 86 cm

4. NIU NQi Sport Standard

NIU Nqi Sport StandardDenna klassiska elmopeden med vit och snygg design har utmärkt prestanda och har självklart en app som den andra NIU elmopeden vilket gör att du kan spåra dig elmoped och även se andra användbara funktioner för din körning.

Med denna elmopeden så kan du använda dig av 3 stycken olika lägen där du kan anpassa din körning efter det mest optimala. Lägena innefattar kryp, mitten eller fullt ös. Dessa kan du skifta med tummen under din åktur efter din situation.

Denna elmoped bedrivs med ett litiumbatteri som är miljövänligt för de som är miljömedvetna och vill påverka miljön själva genom att använda sig av ett litiumbatteri.

Denna snygga NIU NQi Sport Standard är ett utmärkt val för de allra flesta förare som vill pendla mycket fram och tillbaka tack vare sin smidiga och kompakta design som gör att du lätt kan ta dig fram på gatorna utan några problem.
Hitta bästa pris

Specifikationer:

 • Effekt: 1800-2300 Watt
 • Märke: NIU
 • Batteristryka: 60V 26Ah
 • Räckvidd: 70 km
 • Hastighet: 45 km/t
 • Växling: Automat
 • Broms: Bra skivbromsar både fram och bak
 • Storlek fälg: 12 tum
 • Lampor: LED belysning
 • Vikt: 78 kg
 • Längd: 180 cm
 • Höjd: 113cm
 • Bas: 74 cm

5. Elmoped Viarelli Piccolo LI

Elmoped Viarelli Piccolo LIElmopeden Viarelli Piccolo LI är ett grymt val med en 2000 wattsmotor som gör att du lätt kan ta dig fram på vägarna oavsett om det är uppåt eller inte. Med denna snygga elmopeden så blir pendlingar till en barnlek och används av många kunder framförallt för pendling.

Med sin kraftfulla motor så kan du lita på att denna kan ta dig fram och tillbaka snabbt och säkert. Även med batteriet så kombinerar det jättebra för att få en grymt fungerande elmoped som kommer att underlätta vardagen.

Med sin grymma förvaring under sadeln så kan du lägga ditt lås eller extra kläder eller liknande om det skulle behövas. Utöver detta har du självklart förvaring för att klara av en till passagerare där bak så att du kan skjutsa en vän om det behövs.

Med sin lätta vikt på 65 kg så blir denna elmopeden lite mindre robust än andra elmopeden så den är lite osäkrare men även med dess vikt så blir den lättare att ta sig runt med och även flytta om det skulle behövas.
Hitta bästa pris

Specifikationer:

 • Effekt: 2000 Watt
 • Märke: Viarelli
 • Batteristryka: 60V 20Ah
 • Räckvidd: 60 km
 • Hastighet: 45 km/t
 • Växling: Automat
 • Broms: Trumbroms bak, skivbroms fram
 • Storlek Fälg: 10 tum
 • Lampor: Hel led-belysning
 • Vikt: 65kg
 • Maxvikt Förare: 150 kg
 • Längd: 167 cm
 • Höjd: 112 cm
 • Bas: 70 cm

Vilken elmoped klass 1 är bäst i test 2023?

Den bästa elmopeden i klass 1 i vårat elmoped klass 1 bäst i test 2023 är den bästa elmopeden Drax Legend som har dessa utmärkta egenskaper och funktioner:

 • Kraftfull motor med 2000 watt för snabb körning och bra hantering.
 • Drax är ett välkänt varumärke som har många nöjda kunder.
 • En lagom räckvidd på 70 km som räcker till de allra flesta.
 • Bra om plats så att du kan åka 2 st.
 • Förvaring under sitsen som är stor.
 • Grym led-belysning för säker körning under kvällar.
 • Färgdisplay som visar alla användbara funktioner och nödvändigheter.
 • Backväxel för att underlätta parkering.
 • Smidig design som är lätthanterlig.

Du bör välja denna elmoped om du letar efter en grym elmoped från Drax som kommer att göra ditt dags körande lätt och smidigt. Även så har denna grym belysning och bra bromsar för bättre säkerhet. Att tillägga så har du 2 års garanti om något skulle gå sönder oväntat.

Vanliga frågor om elmoped klass 1

Här under hittar du de allra vanligaste frågorna som ställs kring elmopeder i klass 1.

Vad är en elmoped?

En elmoped är en moped som bedrivs med en elmotor istället för bensin eller diesel. En elmoped har oftast mycket snabbare reaktionstid till motorn eftersom den skickar signalen direkt utan att något bränsle är inblandat som gör reaktionstiden segare.

Hur fungerar en elmoped?

En elmoped fungerar med hjälp av sin elmotor som fungerar med hjälp av batteriet. En elmoped bedrivs framåt med hjälp av elektriska signaler som skickas direkt till elmotorn som gör att den reagerar mycket snabbare än en bensinmotor.

En elmoped använder sin elektriska energi för att omvandla den till mekanisk kraft som gör att elmopeden åker framåt.

Vad är skillnaden mellan moped klass 1 och 2?

Skillnaden mellan moped klass 1 och 2 är att en moped klass 1 får köra i 45 km/t och en moped klass 2 i 25 km/t. Utöver detta så behöver de följa olika regler. Du kan läsa mer om detta hos Transportstyrelsen.

Vilka regler gäller för en elmoped?

Reglerna som gäller för en elmoped är detsamma som en vanlig moped så här är dessa regler:

 • Du får köra mellan 25 och 45 km/t beroende på om de är klass 1 eller 2.
 • Moped klass 1 får köra på allmän väg och klass 2 får köra på cykelväg.
 • Följa vanliga trafikregler som gäller för alla fordon på allmän väg.
 • Alltid bära hjälm oavsett om det är klass 1 eller 2.
 • Får högst skjutsa 1 person om det finns en avsedd plats.
 • Måste ha backspeglar för säkerheten.
 • Moped klass 1 måste ha registreringsskylt.
 • Måste alltid ha fungerande bromsar för säkerheten.

Får man köra elmoped utan körkort?

Nej, du får inte köra en elmoped utan körkort! Enda gången det kan vara lagligt är på inhägnat område.

Kan man köra elmoped på vintern?

Ja, självklart kan du köra din elmoped på vintern. Detta kan dock påverka batteriets effektivitet och kapacitet vilket gör att du kan åka kortare sträckor och behöva ladda oftare. Det finns även däck anpassade för vintern så se till att skaffa dessa också. Om du vill ha ett mer säkrare alternativ så rekommenderar vi en fatbike som har lite lägre hastighet men även bredare däck som ökar stabiliteten.

Hur lång räckvidd har en elmoped?

Räckvidden på de vanligaste modellerna har omkring 50-70 kilometer. Detta kan variera beroende på modell och batteri storlek. Det står ofta när du köper hur långt en laddning räcker. Om du vill ha ett annat alternativ med lång räckvidd så rekommendrar vi elsparkcykel vuxen som kan ha räckviddar upp till 120km.

Är det billigare med elmoped?

Ja, det är billigare att köra en elmoped. Vi har räknat ut att det är ungefär 15 gånger billigare att köra elmoped jämfört med en vanlig moped beroende på dagens elpriser och bensinpriser. Om du vill köra ännu billigare så kan en elscooter vara ett annat bra alternativ för dig.

Får man bidrag för elmoped?

Nej, du kan inte få bidrag för elmoped längre. Detta togs bort av regeringen 2018.

Leave a Comment

About Us

The Nuherald is an ‘everything under one roof’ news portal that provides you with the latest updates and news from the sports, entertainment, tech, health, and business world. We are one among the members of the renowned digital media network, Globe-News Network.

© 2024 TheNuHerald & The GlobeNews Network