Fatbike – Hitta bästa fatbiken 2023

Här hittar du allmän information om fatbikes och även de bästa fatbikesen på marknaden kan hittas i vårt fatbike bäst i test 2023. En fatbike är en som elscooter och en elmoped i samma sak. Det är som en blandning av båda. Dock så har en fatbike väldigt breda däck och är mindre smidig än både elscootern och elmopeden. En fatbike är utmärkt om du vill ha skön komfort när du vill köra runt eller behöver pendla fram och tillbaka ofta.

Fatbike bäst i test 2023

Välkommen till vårt fatbike bäst i test 2023. I detta fatbike bäst i test 2023 så kan du hitta de 5 bästa fatbiksen som vi har jämfört med många alternativ för att välja ut just dessa i vårt test. Läs vidare här under för att ta reda på vilken fatbike som är den bästa fatbiken 2023.

Dessa är de 5 modellerna av fatbikes vi kommer att jämföra:

 1. Fatbike 1000W
 2. X-Pro Fatbike 2-Sits 1500W
 3. Fatbike Trehjuling Citycoco 1200W
 4. X-Pro Fatboy 1500W
 5. Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-sits V.2

Topp 3 fatbikes 2023

Vinnare: Fatbike 1000W
Hitta bästa pris

Andra Plats: Fatbike Trehjuling Citycoco 1200W
Hitta bästa pris

Tredje Plats: Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-sits V.2
Hitta bästa pris

1. Fatbike 1000W

Fatbike 1000WDenna snygga fatbike 1000W är den solklara vinnaren i vårt fatbike bäst i test 2023. Denna fatbike är ett simpelt fordon som är lätt att manövrera och att ta sig fram med oavsett vad man behöver göra. Denna fatbike passar även utmärkt på olika underlag tack vare sina breda däck och robusta design.

Fatbiken har en lagom räckvidd som passar för att pendla fram och tillbaka till skolan eller jobbet inom samma stad utan problem. Med sin kraftfulla motor på 1000 watt så kommer denna lätt att ta sig fram oavsett om det är en uppförsbacke eller plan mark.

Den här fatbiken har tystare gång, lättare motor och hög effektivitet för optimal användning. Tack vare sin tystare gång så låter de inte lika mycket när du åker runt vilket kan vara bekvämt för din hörsel. Även med lättare motor gör att den tar sig fram snabbare och lättare.

Med sin maxvikt på 180kg så kan du lätt åka och handla och ta med dig varor lätt och ha mellan benen om det så skulle behövas. Men tänk på lägga varorna säkert och så de ligger still så att de inte utgör en extra fara när du väl ska köra hem.


Hitta bästa pris

Specifikationer:

 • Effekt: 1000 Watt
 • Märke: Gardeney
 • Batteristryka: 60V 12Ah
 • Räckvidd: 15-30 km
 • Hastighet: 30-35 km/t
 • Broms: Skivbroms bak och fram
 • Storlek Fälg: 18*9.50-8 slanglöst
 • Lampor: Otillräcklig Information
 • Vikt: 61 kg
 • Maxvikt Last: 180 kg
 • Längd: 175,6 cm
 • Höjd: 70 cm
 • Bas: 75 cm

2. X-Pro Fatboy 2-sits 1500W

X-Pro Fatboy 2-sits 1500WDenna snygga fatboy är ett grymt val som har en kraftfull motor som lätt kan framföras på vägen. Oavsett om det är uppförsbackar eller ojämnt väglag så klarar denna fatbike av detta utan problem.

Självklart så är denna fatbike utrustad med säkra skivbromsar så att du kan bromsa snabbt och säkert utan att det blir farligt. Oavsett om det är vått väglag så fungerar dessa bromsar fortfarande bra att bromsa med.

Med sin topphastighet på 40 km så tar du dig snabbt fram och tillbaka när du ska pendla fram och tillbaka men tänk på att räckvidden är 40 km så att du kan köra i högst 1 timme och sedan måste du ladda den igen.

Även så har den fatbike bra komfort tack vare sin fjädring både fram och bak så att du kan köra oavsett om det är ojämnt underlag. Men tänk på att köra varsamt oavsett om denna har bra säkerhetsfunktioner.

Hitta bästa pris

Specifikationer:

 • Effekt: 3Watt
 • Märke: NIU
 • Batteristryka: 48V 31Ah
 • Räckvidd: 120 km
 • Hastighet: 45 km/t
 • Laddningstid: 6 timmar
 • Broms: Bak och fram skivbromsar
 • Storlek Fälg: 8 tum
 • Lampor: LED belysning
 • Vikt: 60 kg
 • Maxvikt Last: 120 kg
 • Längd: 180 cm
 • Höjd: 141 cm
 • Bas: 120 cm

3. Fatbike Trehjuling Citycoco 1200W

Fatbike Trehjuling Citycoco 1200WDen här fatbiken är något annorlunda från de andra alternativen i vårt fatbike bäst i test 2023. Denna fatbiken har nämligen 2 hjul där bak vilket gör att den blir mer stabil och säkrare att framföra på vägen.

Denna fatbiken har självklart en LCD display så att du kan se alla de nödvändiga funktionerna som behövs när du ska köra runt med din fatbike. Såsom hastighet och batterinivå syns tydligt och bra i din LCD display.

Med sin vikt på 90 kg så är detta en något tyngre fatbike jämfört med andra på marknaden vilket kan vara ett problem för en del som vill ha ett lättare alternativ. Men med vikten så brukar det ofta medföra en mer robust fatbike som är mer stabil.

Denna fatbiken är perfekt för dig som vill ha en robust och stabil fatbike med 3 hjul så att du slipper hålla balansen när du stannar med fatbiken eller inte känner dig tillräckligt bra för att köra en fatbike med 2 hjul.
Hitta bästa pris

Specifikationer:

 • Effekt: 1200 Watt
 • Märke: Gardeney
 • Batteristryka: 60V 12Ah
 • Räckvidd: 30-35 km
 • Hastighet: 45 km/t
 • Laddningstid: 8 Timmar
 • Broms: Hydralisk skivbroms fram och bak
 • Storlek Fälg: 18×9,5 tum
 • Lampor: Otillräcklig Information
 • Vikt: 90 kg
 • Maxvikt Förare: 200 kg
 • Längd: 204 cm
 • Höjd: 116 cm
 • Bas: 97 cm

4. X-Pro Fatboy 1500W

X-Pro Fatboy 1500wDenna snygga fatbike har en clean design som uppskattas av många kunder. Med sin simpla och kompakta design så kan du lätt ta dig fram på vägen utan några större förhinder eller krångligheter.

Med sin laddningstid på endast 6 timmar så kan du garantera att denna blir fulladdad under natten så att du kan börja köra igen på morgonen. Om du pendlar varje dag fram och tillbaka någonstans så är detta väldigt optimalt.

Med dess kraftiga motor så kommer denna fatbike att klara av ojämnt väglag, sämre väder och uppförsbackar utan problem. Med detta sagt så är detta en pålitlig fatbike trots att den kan vara lite mindre stabil än andra varianter.

Denna fatbike passar perfekt för dig som letar efter en kraftfull fatbike som letar efter en snygg och effektiv fatbike som fungerar utmärkt för att pendla fram och tillbaka varje dag tack vare sin korta laddningstid på endast 6 timmar.
Hitta bästa pris

Specifikationer:

 • Effekt: 1500 Watt
 • Märke: X-Pro
 • Batteristryka: 60V 12Ah
 • Räckvidd: 40 km
 • Hastighet: 40 km/t
 • Laddningstid: 6 timmar
 • Broms: Skivbroms fram och bak
 • Storlek fälg: 8 tum
 • Lampor: Stark LED-belysning
 • Vikt: 60 kg
 • Maxvikt Last: 120 kg
 • Längd: 180 cm
 • Höjd: 141 cm
 • Bas: 120 cm

5. Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-sits V.2

Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-sits V.2Denna harleyscooter X-Pro Fatboy 2-sits V.2 är ett grymt val för de som letar efter en modern och snygg fatbike med användbara funktioner och grymma säkerhetsfunktioner som kommer att göra din körupplevelse optimal och säker.

Med sin kraftfulla motor på 1500 watt så kommer den även att klara av påfrestande körning såsom uppförsbackar eller kraftiga vindar som kan öka påfrestningen på din elmotor. Även med detta så har den självklart ett grymt bromssystem som gör att du bromsar snabbt och säkert oavsett underlag.

X-Pro Fatboy 2-sits V.2 är en snygg och effektiv fatbike som kommer att ta dig från punkt A till B felfritt snabbt och smidigt. När du väl kör så kommer du även att ha roligt eftersom den är så kraftfull vilket gör det roligt att accelerera och gasa snabbt.

Denna fatbike passar perfekt för den som älskar att äventyra och åka runt med fatbike lite där och där tack vare sin kraftfulla motor så blir varje åktur som ett äventyr. Kom ihåg att enligt lag så får denna bara köras på privat område om den inte är registrerad som ett annat fordon.
Hitta bästa pris

Specifikationer:

 • Effekt: 1500 Watt
 • Märke: X-Pro
 • Batteristryka: 60V 12Ah
 • Räckvidd: 40 km
 • Hastighet: 35 km/t
 • Laddningstid: 6 timmar
 • Broms: Fram och bak skivbroms
 • Storlek Fälg: 8 tum
 • Lampor: Retroinspirerad LED belysning
 • Vikt: 60kg
 • Maxvikt Last: 120 kg
 • Längd: 180 cm
 • Höjd: 141 cm
 • Bas: 120 cm

Vilken fatbike är bäst i test 2023?

Den bästa fatbiken i vårt fatbike bäst i test 2023 är den snygga fatbiken och effektiva Fatbike 1000W. Denna vinner vårt fatbike bäst i test 2023 på grund av dessa saker:

 • Kort laddningstid på endast 1-2 timmar.
 • Bekväm hastighet ända upp till 35 km/t.
 • 2 olika växlar för olika typer av körning baserat på underlag.
 • Lätt vikt på endast 61 kg.
 • Snygg och enkel design.
 • Effektiv motor på 1000 watt som gör körning lätt.
 • Tystare ljud för bekvämligheten för öronen.
 • Halkfritt läder för säkerheten när du sitter ner

Denna fatbiken är ett utmärkt val för de som letar efter en populära fatbike som har många nöjda kunder runt om i Sverige. Med denna fatbike kommer din åktur bli bekväm och enkel.

Vanliga frågor

Läs vidare här under för att hitta svar på de allra vanligaste frågorna kring fatbikes på internet. Vi letar upp de vanligaste frågorna ställda av kunder och besvarar med hjälp av experter så att informationen är korrekt.

Vad är en fatbike?

En fatbike är ett eldrivet fordon som har liknande egenskaper som en elscooter bara att den är mycket bredare med bredare däck och har bättre stabilitet än en elscooter tack vare sin större modell.

Hur fungerar en fatbike?

En fatbike fungerar med hjälp av sitt batteri som ger ström till elmotorn som driver fatbiken framåt med hjälp av att omvandla elektrisk energi till mekanisk energi som gör att hjulen snurrar.

Är fatbike lagligt i Sverige?

En fatbike är olaglig om den går över 20 km/t och har en motor som har mer än 250 watt. Om den går i högst 20 km/t och har 250 watt eller lägre så får den framföras lagligt på en cykelväg. Den får inte framföras på allmän väg om den följer dessa regler. Endast om du har registrerat den som en moped så kan du framföra den på allmän väg.

Får man köra fatbike utan körkort?

En fatbike kräver inget körkort om den följer reglerna för en fatbike som vi diskuterade här över, alltså att den går i högst 20 km/t och har högst 250 watt. Bestiger den över detta så behövs ett mopedkörkort och då kan du även köra elmoped klass 1 om du så skulle vilja det.

Varför ska man ha en fatbike?

Du bör ha en fatbike om du letar efter en större variant av en elscooter som du kan pendla fram och tillbaka med lite överallt. Med sin större design så är den oftast mer stabil och säkrare att åka med om man kör varsamt och optimalt.

Var får man köra en fatbike?

En helt laglig fatbike får köras på cykelväg och följer då cykelns regler. Överstiger den de lagliga kraven så måste den registreras som ett annat fordon och då följer den vanliga trafikreglerna för alla fordon på allmän väg. Om den inte följer lagliga kraven så får man endast köra på inhägnat område om den inte registreras som ett annat fordon.

Måste man registrera en fatbike?

Ja, du måste registrera din fatbike om du vill framföra den på allmän väg. Om du bara vill köra på cykelväg och den följer dess regler så behöver den inte registreras.

Hur snabbt kör en fatbike?

En fatbike kan ha hastigheter från 20 km/t upp till 45 km/t. Om du letar efter ett ännu snabbare elfordon så passar nog elsparkcykel vuxen perfekt för dig då detta kan gå upp emot 70-80 km/t.

Får man skjutsa barn på en fatbike?

Nej, du får inte skjutsa ditt barn på en fatbike enligt lagen. Detta gäller oavsett om den anses som en cykel eller en moped.

Hur mycket kostar en fatbike?

De allra flesta modeller kostar från 9000 kronor till 15 000 kronor.

Leave a Comment

About Us

The Nuherald is an ‘everything under one roof’ news portal that provides you with the latest updates and news from the sports, entertainment, tech, health, and business world. We are one among the members of the renowned digital media network, Globe-News Network.

© 2024 TheNuHerald & The GlobeNews Network